Hrvatski English Postavi kao Homepage Dodaj u favorite Naslovnica
lokica.prkos.com
(Autor: Ivanka Mijić)       NASLOVNICA

Najbolji »  
 
Sliku učitao: lokica.prkos.com
Sliku učitao: lokica.prkos.com
KONJSKE DOGODOVŠTINE

KONJSKE NEZGODE

Konji, te drage životinje, mogu stradati u prometu, ali i u prirodi
Pročitala sam na jednom portalu kako se u Beogradu zbio nesvakidašnji sudar. Naime, sudar je bio između konja i Mercedesa.

Konj se otrgnuo iz zaprežnih kola nakrcanih plsatičnim kantama za benzin i pojurio ulicom. Galop destogodišnjeg konja zaustavio je Mercedes.
Životinja je slomila vilicu i rasjekla noge, dok je Mercedes završio sa većom štetom (piše u portalu), ali ne znam koja je šteta veća. Ipak mislim da je konj više stradao, ne samo radi teških ozljeda, već i radi toga što je doživio frakturu vilice. Cijena operacije je tako visoka da ju može podnijeti samo jako imućna osoba, ali je gore od toga što se rijetko rade takve operacije na konjima...

Priča druga:
Jedna blesava kobila zaglavila je u drvetu. To se dogodilo u gradu Pullmanu u Zapadnoj Virginiji. Ugurala je glavu u šupljinu drveta i ostala zaglavljena. Sva sreća pa je susjed vlasnika kobile uz pomoć pile uspio ispiliti drvo oko kobilinog vrata, te ju osloboditi neozljeđenu. Prošla je tek s nekoliko ogrebotina na uhu...

Poučak ove dvije priče je taj, da i konji stradavaju zar ne? Rijetko čitamo o tim događanjima, pogotovo u zadnje vrijeme, kada se ljudima događaju razno-razna ubojstva, umiranja, ranjavanja, premlaćivanja... Mnogi više žale životinje nego ljude, što je žalosno, jer u mnogim slučajevima su i ljudi i životinje potpuno nemoćne.
Objavljeno: 22.10.2008. u 17:57h
Broj jedinstvenih otvaranja (prvih 24h): 40
Prosječna ocjena: 1
Broj bodova: 40

Broj otvaranja uratka - Prvih 24h: 14276
Ukupno: 15331
Pošalji na mail:
Ocijenite sadržaj: Radove mogu ocijeniti samo prijavljeni članovi koji još nisu glasali. Tekstove koji nisu autorski, kraći su od 800 znakova ili su stariji od 24 sata nije moguće ocijeniti.
* Prijavite moguća kršenja autorskih prava ili one uratke za koje smatrate da su bezvrijedni i postavljeni u rubriku građana novinara, samo u svrhu generiranja novčanih sredstava. Uredništvo si uzima za pravo takve radove, u slučaju opravdanosti žalbe, izbaciti iz natječaja.
Zaista odlično 
 
25.10.2008 00:20 h
..konji su tako drage, plemenite životinje, ni sto mercedesa ne vrijedi kao samo jedan prekrasan bijelac, odlična ti je usporedba, žalosno što više ne čitamo o tim plemenitim životinjama, hvala ti što si svojim člankom nam približila nezgode ovih divnih životinja uz pse najboljih čovjekovih prijatelja, iako čovjek ponekad se oše odnosi prema konjima i lošim vraća konjima njihovu dobrotu.
Članke mogu komentirati samo članovi kluba.

Prijavite se u klub ili se učlanite ukoliko to još niste učinili. Učlanjenje je besplatno.

Postanite član:Prijava registriranih članova:
login
lozinka
login

lozinka

zapamti me